Ock

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün Hedef LGS - Hedef YKS projesi kapsamında Samsun il geneli il toplantısı 11 Ocak Pazartesi günü okulumuzda gerçekleşti. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretiminden sorumlu Şube Müdürü Yaşar Teyyare başkanlığında yapılan toplantıda  LGS-YKS Samsun il Koordinatörü ve okulumuz Rehber Öğretmeni Fatma Gülçiçek Üstün moderatörlük yaptı. Samsun ilindeki imam-hatip lisesi ve ortaokullarından akademik koordinatörlerin katılımıyla yapılan toplantıda Sayın Üstün,  okulumuzda lgs ve yks’ye hazırlık kapsamında yapılan dyk çalışmalarını, hazırlık kampları anlatarak Türkiye genelinden de örnek çalışmalar paylaştı. Bu kapsamda öğrencilerin sınava hazırlık sürecinde onlara akademik ve psikososyal anlamda verilebilecek destekleri paylaşmak ve planlamak için çalışmalar devam edecek.

Ock

Enerji Verimliliği Haftası" kapsamında okulumuzun Sıfır Atık Klübü kızlarımızı bilgilendirme amacı ile hazırlanan videoları sınıflarda izletti. Ayrıca klüp rehber öğretmenleri ile birlikte kızlarımız lamba anahtarlarına israfı önlemek için hazırladıkları etiketleri yapıştırdı.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen #feyzaprojesi eğitmenleri, İl Milli eğitim Müdürümüz Murat AĞAR'a ildeki eğitim sürecine destekleri dolayısıyla teşekkür ve planlamalar konusunda bilgilendirme ziyareti gerçekleştirdiler. Türkiye Genelinde 160, Samsun'da okulumuz Bilişim Teknolojileri Rehber öğretmeni Yurdanur Şengül'ün de aralarında bulunduğu 5 eğitmenle yürütülecek proje kapsamında okulumuzda öğretmen ve öğrencilere yönelik "Yapay Zeka" içerikli kurslar düzenlenecektir.

Ara

Sayın Fatih Duman'ı okulumuzda tekrar misafir etmekten büyük mutluluk duyduk.

Gençlerin duymak istediğinden çok duymaya ihtiyacı olan cümlelerle kızlarıma seslenen Sayın Duman'a teşekkür ediyoruz.

Ara

Yoğun LGS çalışmaları arasında bunalan öğrencilerimizi sınav stresinden biraz olsun uzaklaştırmak amacıyla okulumuz öğrencilerimizi Sinop şehrine götürdü. 8.sınıflarımız sınıf rehber öğretmenleri olan Ayşegül AYHAN, Nilgün ARIKAN ve Niyazi ÖZBEK hocaları ile güzel bir gün geçirdiler.

Sinop’un doğal ve tarihi güzelliklerini gezerek gördüler.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından okulumuz Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Uygulamaları Yönetici Hareketlilik Programı’na farklı illerden program okul yöneticilerimiz katıldı.

Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Uygulamaları Yönetici Hareketlilik Programının 2.gününde Doç. Dr. Tuncer Can tarafından  "Yabancı Dil Eğitiminde Güncel Yaklaşımlar ve Erken Yaşta Yabancı Dil Eğitiminde Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı" konulu seminer hem yöneticilere hem de Samsun’da proje okullarında görev yapan İngilizce öğretmenlerine verildi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Murat AĞAR, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Özer ERSOY, İlkadım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Metin KESKİN programımızı ziyaret etti.

Ara

2023-2024 yılı eğitim-öğretim yılı imam hatip ortaokulları arasında düzenlenen Samsun İl Finali Genç Nida Kuran-ı Kerim Güzel Okuma yarışmasında öğrencimiz Şevval AYAZ ve Genç Muhafızlar Hafızlık yarışmasında ise öğrencimiz Zeynep Mira İslamoğlu birinci olmuştur.

Kızlarımızı tebrik ediyoruz.

Ara

Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Uygulamaları Yönetici Hareketlilik Programı 2.gününde Doç. Dr. Tuncer Can'ın "Yabancı Dil Eğitiminde Güncel Yaklaşımlar ve Erken Yaşta Yabancı Dil Eğitiminde Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı" konulu semineriyle devam ediyor.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde okulumuzda gerçekleştirilen Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Uygulamaları Yönetici Hareketlilik Programı Din Öğretimi Genel Koordinatörü Aysun METE ‘nin sunumları ile başladı.

Program içeriği

Yoğunlaştırılmış yabancı dil programı kapsamı

Teknik ve dijital uygulamalar

İyi uygulama örneklerinin paylaşımı

İzleme değerlendirme çalışmaları

Kas

24-26 Kasım 2023 Samsun'da gerçekleştirilen Yıldızlar ve Gençler .Yıl Salon Türkiye Şampiyonası tamamlandı.

İlimizi temsilen okulumuz Gelenek Türk Okçuluk takımımız da yarışmaya katıldı.

Şampiyonada kızlarımız Zeynep Sena Bora, Eslem Kara ve Beyzanur Kolancı takım halinde 4'üncü oldu. Beyzanur Kolancı Türkiye 3'üncüsü oldu.

Yıldız Kızlar kategorisinde Zeynep Altındal ve Belinay Su Durmuş yarışmaya katıldı. Yarışma tecrübesi kazandılar.

Çok kısa bir sürede ulusal çapta bu şekilde adından söz ettiren sporcularımızı ve eğitmenleri Sayın Yusuf Öztürk'ü tebrik ediyoruz.

Kas

Bilim Fuarımızın açılışını İlkadım İlçe Milli Müdürü Sayın Özer Ersoy yaptılar.

Fuarımız okulumuz kapalı spor salonunda bugün ve Cuma günü açık olacak.

Kas

İlkadım İlçe Müftülüğü'nün düzenlediği NAAT Okuma Yarışması'da kızlarımızdan 11C sınıfından Zehra Çakır ikinci, 11A sınıfından Elifnaz Cenikli ise üçüncü oldular. Rasûlullah'a ithafen yazılan şiirlere Naat denir. Kızlarımızın bu sevgi dolu cümlelere ses oluşu bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir.

Kızlarımızı tebrik ediyoruz.

Kas

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü dolayısıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen çocuk meclisi toplantısına katıldık. Toplantıyı Meclis başkanı olarak öğrencimiz Zehra Zülal Başer yönetti. Bu önemli günde kızlarımız Filistinli kardeşlerini de unutmadı.Onların haklarını savunmak konusunda kamuoyu oluşturmak amacı ile meclise teklifler sundu.

Kas

Son sınıflarımıza sınava hazırlık rehberlik çalışmalarımızı her yıl kapsamlı bir şekilde yürütüyoruz. Bu bağlamda düzenlediğimiz kariyer günlerine bu yıl da devam ediyoruz. Perşembe günü kariyer günlerinde konuğumuz Ondokuz Mayıs Üniversitesi SHMYO Öğr. Gör. Dr. Ve Odyolog Asuman Küçüköner idi.

Kızlarımızla buluşan Sayın Küçüköner onlara mesleğini tanıttı ve sorularını yanıtladı.