May

İHH Başkan Yardımcısı ve yetim birimi sorumlusu Reşat BAŞER, Samsun İHH Başkanı Mustafa YEŞİL, bölge sorumlusu Kağan KARABULUT ve beraberindekiler okulumuzu ziyaret ettiler. İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi kapsamında yetimlere verdiğimiz destek ve özellikle Gazze de Ramazan ayında verdiğimiz iftar ikram programları için teşekkürlerini ilettiler

Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

May

Ortaokul ve Lise öğrencilerimizle beraber Canik Belediye Başkanı Sayın  İbrahim Sandıkçı'nın daveti ile Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsünü ziyarete gittik. Çocukların her alanda ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarmak üzere tasarlanmış harika atölyeleri gezdik, değerli eğitmenlerinden bilgiler aldık. Önce Canik gençleri, sonrasında Samsun için teknoloji eğitimi ile ilgili yapmış olduğu değerli çalışmalar nedeniyle Sayın Başkan İbrahim Sandıkçı'ya teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizi Keşif Kampüsleri ve Deneyap atölyelerine katılım konusunda teşvik etmeye, süreç hakkında bilgilendirme yapmaya devam edeceğiz.

May

Gezi ve İnceleme Klübümüz bu haftasonu bir batı karadeniz turu düzenledi. Kızlarımız bu 3 günlük gezide Safranbolu, Yörükköyü, Cam teras, Yedi göller,  Gölcük ve Hayreddin-i Tokadi Hazretleri türbesini ziyaret etti.

May

Okulumuzda her sene yapılan Geleneksel 41 Hadis Yarışması bu sene de yapıldı. Dereceye giren kızlarımızın isimleri şöyle:

1. Rüveyda YAMAN

2. Tuana TUNA

3. Ecrin KÜÇÜKKIZAR

4.ler Esma KABAKÇI

Elif Büşra BOYUN

Zeynep DEMİRCAN

Yarışmada emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ulusal Antalya Akdeniz Matematik Olimpiyatları'nın

Amasya Ordu Sinop Tokat ve Samsun'un yer aldığı bölge finali 12 Mayıs Pazar günü okulumuzda yapıldı. Sınava giren Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, Başarılar diliyoruz.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Anne-Çocuk Eğitimi Programı (AÇEP) kapsamında düzenlenen Dijital Güvenlik Seminerleri ve öğrencilerimiz için iki ayrı oturumda Emniyat Genel Müdürlüğü SİBERAY ekipleri tarafından Bilişim Haftası'nda gerçekleştirildi. Semineri veren SİBERAY ekibine ve program koordinatörümüz okulumuz rehber öğretmeni Fatma Gülçiçek ÜSTÜN'e teşekkü edeiyoruz. Değerli katılımcı velilerimize program sonunda sertifikaları takdim edilmiştir.

May

Emine Ahmet yeni kız Anadolu imam hatip ortaokulu ve Osmangazi imam hatip ortaokulu sekizinci sınıf öğrencileri bugün LGS‘de ilk provayı oldular. LGS simülasyonu projemize katılan sekizinci sınıf öğrencilerimize velilerimize ve gönüllü görev alan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Okul Spor Faaliyetleri Geleneksel Türk Okçuluk grup müsabakaları Karabük ilinde yapıldı. Gençler A kategorisinde Sporcumuz Zeynep Sena Bora beraberlik atışlarıyla bireyselde ikinci oldu.

Gençler B kız takımız grubunda dördüncü olarak Mersin'e yapılacak Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı kazandı.

Gençler B kız takımımızdan Zeynep Altındal beraberlik atışlarıyla kategorisinde bireyselde ikinci oldu.

May

Okulumuz Münazara Kulübü öğrencileri Samsun Sosyal Bilimler Lisesi ile bir dostluk maçında buluştu. Bu etkinlikte münazırlarımız çalışmalar hakkında paylaşımlarda bulunarak verimli bir maç geçirmiş oldular. Maçların devamının gelecek.

May

Okulumuz bünyesinde düzenlediğimiz  “23 Nisan “konulu şiir  yarışması'nda dereceye giren kızlarımıza ödülleri rakdim edildi

6A sınıfı öğrencilerinden Ervanur ELİBOL

6B sınıfı öğrencilerinden Zeynep SARI

6B sınıfı öğrencilerinden Sultan ACAR

Nis

18. tübitak ortaokul öğrencileri araştırma projeleri yarışması samsun bölge sergisinde projemizle yerimizi aldık.

Danışman öğretmenimiz Nilgün BAŞ ve öğrencilerimiz Ahsen AKTÜRK ve Beren Naz ERGÜR e başarılar diliyoruz.

Nis

Samsun Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Kübra Yılmaztürk Yıldırım 12. Sınıflarımızla hasbihal için bugün okulumuzdaydı. Sınav stresi ile baş etme, kendini tanıma ve buna göre hedef belirleme konusunda kızlarımızla bir söyleşi gerçekleştiren hocamıza teşekkür ediyoruz.

Nis

Samsun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretimi Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Barlak misafirimiz oldu. Sayın BARLAK kızlarımızla “Özgür Filistinli konuştu.

Kızlarımızın bu konuda bilinçlenmesine katkılarından dolayı hocamıza teşekkür ediyoruz.

Bahar geldiyse

Kitabını kapan bahçeye

Miniklerimiz Türkçe öğretmenleri Aysun Duman ile birlikte bugün derslerini bahçede işledi. Sonra da kitap okuyarak baharın tadını çıkardı

Nis

Emine Ahmet yeni kız Anadolu imam hatip Lisesi olarak başlattığımız Gazze’de iftar etkinliğimiz yoğun bir katılım ile kısa sürede tamamlanmıştır.

İHH aracılığı ile Kadir gecesi 1000 kişilik, arefe günü ise 2000 kişilik iftar verilmiştir.

Allah hepinizden razı olsun