SAMSUN / İLKADIM - Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

HUZUREVİ ZİYARETİMİZ

Okulumuz  5-C sınıfı öğrencileri, öğretmenlerimiz Neriman Topuz ve Mustafa Yazgan ile birlikte Atakum Huzurevi'ni ziyaret ettiler.

Öğrencilerimiz, sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek ve yaşlılara yönelik duyarlılık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen bu etkinlikte, Huzurevi sakinleriyle bir araya geldi. Ziyaret sırasında, yaşlı bireylerle sohbet edip onların yaşam hikayelerini dinleyerek tarihi ve kültürel birikimlerine ortak oldular.

Ziyareti organize eden ve öğrencilerimize rehberlik yapan Neriman Topuz ve Mustafa Yazgan hocalarımız, ziyaretin önemine vurgu yaparak, öğrencilere değerli bir deneyim yaşattıklarını belirttiler. Topuz, "Bu tür etkinliklerle öğrencilerimiz, empati kurmayı, paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğreniyorlar. Ayrıca, yaşlı bireylerle iletişim kurarak onların hayat tecrübelerinden faydalanma şansı buluyorlar. Bu, sadece bir ziyaret değil, aynı zamanda bir öğrenme sürecidir" dedi.

Mustafa Yazgan ise, "Değerler eğitimi, sadece ders kitaplarında değil, gerçek hayatta yaşanarak öğrenilir. Bu tür etkinliklerle öğrencilere, empati, saygı, hoşgörü gibi değerleri kazandırmak istiyoruz. Huzurevi ziyareti, bu değerlerin günlük hayatta nasıl uygulanabileceğini gösteren anlamlı bir etkinlik oldu" diye konuştu.

12-03-202412-03-202412-03-2024

Yayın: 12.03.2024 - Güncelleme: 12.03.2024 16:05 - Görüntülenme: 54